• Bewust | Alternatief | Natuurlijk | Kruiden | Medicinaal
  • Stuur gerust een WhatsApp voor vragen: +31 (0) 6 130 440 90
  • Bewust | Alternatief | Natuurlijk | Kruiden | Medicinaal
  • Stuur gerust een WhatsApp voor vragen: +31 (0) 6 130 440 90
Conifeer als levensboom

Thuja occidentalis L ~ De Westerse levensboom

Geschreven door: Caroline Kaijser

Er bestaan veel verschillende soorten levensbomen. Dit is de Westerse Levensboom, het is een geslacht van de coniferen uit de cipresfamilie. De boom wordt graag aangeplant in tuinen als haag omdat ze een volle en mooie bescherming geven. Als je de boom vrijstaand plant en de ruimte geeft om te groeien, kan het een hele mooie grote en brede boom worden. Het is een altijd groenblijvende boom en wordt daardoor ook gezien als ‘levensboom’.

De boom symboliseert het leven omdat hij met zijn wortels in de aarde staat en zich ontwikkelt. Doordat hij erg oud kan worden, wordt er gezegd dat hij een enorme wijsheid bezit. De levensboom wordt door zijn wijsheid en kracht gezien als een schakel tussen het universum en de aarde.

Wij maken in ons leven ook een persoonlijke groei mee en het leven met de seizoenen herkennen we allemaal. Doordat de levensboom groen blijft, door alle seizoenen heen, staat de boom symbool voor onsterfelijkheid, vruchtbaarheid en heling. Bomen stralen een intense rust uit en zorgen voor een ontspannend en aardend gevoel, herken je dat fijne gevoel na een wandeling in het bos? De lucht die je inademt, de wind die door de bladeren ruist, de rust en de geuren die je opneemt.

De Levensboom is zeer geschrikt om onder te mediteren en wordt al van oudsher gebruikt in rookrituelen. Smudgen met de Thuja heeft een zachte werking geeft een zachtere energie af dan smudgen met salie of bijvoet. Het is daarom perfect te gebruiken als zachte landing bij alles wat je doet. Je komt tot rust zodra je de geur ruikt, je ademt meteen dieper in. Het neemt je mee op een reis naar jezelf. Je kan een smudge stick (forest wand) maken van de bladeren van de boom. Neem met respect voor de boom en natuur een aantal bladeren. Neem enkel wat je nodig hebt en zorg dat de boom mooi verder kan groeien. Hang de geoogste delen eerst even op. Zo kunnen alle beestjes eruit kruipen. Nadat de bladeren onbewoond en volledig droog zijn, kan je de bladeren samenbundelen. “et voila"

De Thuja heeft ook geneeskrachtige werkingen. In de bladeren zit bijvoorbeeld veel vitamine C waardoor het vroeger op zee werd ingezet bij scheurbuik. De boom werkt ook bloedstelpend, is antiviraal, activeert het zenuwstelsel en thuja hout brengt de aura in balans.

Doordat de dosis van de medicinale werking dicht tegen de giftige werking aanligt, wordt de Levensboom vrijwel niet meer gebruikt.

Ga eens opzoek naar deze prachtige Levensboom en ervaar de wonderen van de natuur.

Liefs,

Caroline

Meer van dit soort tips, volg ons op Instagram.

@moyashi.plantshop | @meisjedepotter

Smudge Stick Oya

Misschien ben je al een tijd op dezelfde “plek” aan het ronddwalen en is het tijd voor verandering. Godin Oya kan je helpen om deze verandering te omarmen, maar laat je ook weten dat de verandering die je wilt ook op jou wacht. Misschien maakte stress de afgelopen tijd een groot deel uit van je leven, waardoor je maar bleef gaan. Of je nu wel of niet een keuze hebt gemaakt, omarm alles wat er tussen ligt. Met godin Oya, spar en conifeer kom je tot rust. Zodra je de geuren van deze kruiden ruikt, adem je meteen dieper in. De geur neemt je mee op een reis naar jezelf.