• Bewust | Alternatief | Natuurlijk | Kruiden | Medicinaal
  • Stuur gerust een WhatsApp voor vragen: +31 (0) 6 130 440 90
  • Bewust | Alternatief | Natuurlijk | Kruiden | Medicinaal
  • Stuur gerust een WhatsApp voor vragen: +31 (0) 6 130 440 90

De krachten van de roos

Geschreven door: Caroline Kaijser

Nu Valentijn weer dichterbij komt, vind ik dat het tijd is dat we eens wat meer aandacht besteden aan zelfliefde. Je staat altijd klaar voor een ander of bent bezig met de verzorging van een ander, maar hoe is het nu eigenlijk gesteld met de liefde voor jezelf? Neem je op tijd je rust of check je op tijd bij jezelf in om te kijken hoe het gaat? Vaak blijven we gaan in de rush van het dagelijks leven en vergeten we compleet onszelf.

Waarom denk je dat je in het vliegtuig te horen krijgt dat je jezelf eerst in veiligheid moet brengen? Zodat je daarna hulp kan bieden aan een ander. We staan er niet vaak bij stil, maar zo werkt het ook in het dagelijks leven. Je kan zelf pas voorwaardelijke liefde geven als je ook van jezelf houdt. Als je je zelf fijn voelt kan je die energie overbrengen aan je dierbaren. Het voelt lastig om aan te geven dat je bijvoorbeeld deze keer meer behoefte hebt aan een avondje op de bank, want wat vinden mensen daar dan weer van.

Terwijl je er veel meer voor een ander kan zijn bij een gezellige avond weg, als je met je volle aandacht en liefde er voor iemand kan zijn. Zelfliefde gaat ook over hoe je tegen zelf praat, wees lief voor jezelf! Er gaan de hele dag zoveel gedachten door ons hoofd. Zou één van je vrienden ook alles tegen je mogen zeggen wat jij tegen jezelf zegt ? VAST NIET!!! Probeer ook voor jezelf lief te zijn. Hang bijvoorbeeld mooie affirmaties voor jezelf op in je huis. Op je spiegel, bij je kledingkast, op de wc, in een keukenkastje. Mooie reminders dat je er ook mag zijn, en dat je perfect bent zoals je bent.

We bieden in de shop (zie onderaan de blog) ook een aantal bewuste artikelen aan, die we gemaakt hebben met kruiden die perfect passen bij zelfliefde, zoals een smudge stick met lavandel en rozen. Zo verwelkom je liefde, passie, rust en ontspanning. We hebben een spell jar met de perfecte kruidencombinatie, spreuk en reikie instraling en een auraspray die je fijn laat aarden en waarmee je een moment voor jezelf kan creëren met zachte natuurlijke geuren.

Roos is de perfecte bloem voor (zelf) liefde

De roos wordt ook wel de koningin van de bloemen genoemd en staat al van oudsher symbool voor (zelf)liefde, levensvreugde, zelfopoffering, maar ook voor heling, geluk en bescherming. Ze werd en wordt nog steeds gebruikt in verschillende liefdesrituelen, als versiering en gegeven als cadeautje als blijk van liefde. De roos heeft ook veel medicinale werkingen. In de vorm van bijvoorbeeld het rozenwater (hydrolaat). De rozenblaadjes worden gedestilleerd met stoom, zoals bij de productie van etherische oliën. De etherische oliën blijven drijven op het hydrolaat. Het hydrolaat is het restproduct van dit proces.

Wat ook ontzettend mooie medicinale werkingen heeft zoals:

~ Bij geïrriteerde ogen een oogbadje maken met onder andere roos, korenbloem, roomse kamille en eucalyptus.

~ Een kompres dompelen in het hydrolaat en op het voorhoofd leggen bij koorts.

~ Wordt veel in huidverzorging gebruikt. Het is versterkend en heeft een antirimpelwerking.

~ Het is een zenuw tonicum tijdens slapeloosheid, stress en onrust.

~ Als spray bij wondjes, werkt het hydraterend en licht samentrekkend.

~ Als subtiel (liefdes) parfum.

Pluk of koop een roos voor jezelf en geniet van de liefde die het je geeft.

Liefs,

Caroline

Meer van dit soort tips, volg ons op Instagram!

@moyashi.nl | @meisjedepotter